Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact              

Home   

 

                 
   

Puur Oor
Samenstelling
Een verdund extract van Cardiospermum, Ledum, Chamomilla, Echinacea angustifolia en een verdunning van Mentholum. Alcohol 30% v/v.
 
Indicatie(s)
Bij oorontstekingen en oormijt bij de hond.
• Bij hoge oorsmeerproductie, oormijt en oorpijn of oorjeuk door oorontsteking bij hond en kat.
• Puur Oor werkt ontstekingsremmend, jeukstillend en verkoelend bij oorproblemen.
• Ga bij oorproblemen bij uw huisdier naar de dierenarts om te checken of het trommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt! De hond houdt dan meestal zijn kop scheef.
• Ga ook naar de dierenarts als de hond plotseling doof is, bij evenwichtstoornissen, of als er bloed uit het oor komt.
• Met oorontsteking wordt hier uitsluitend bedoeld een ontsteking van de huid aan de binnenkant van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang

 
                 

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts!

                 
 

                                                    Oorontsteking bij de hond
Een oorontsteking bij de hond is meestal makkelijk vast te stellen door de dierenarts met een speciaal apparaat in het oor. Daarbij kan worden vastgesteld of er een besmetting van oormijt is of een infectie door bacteriën en schimmels van de gehoorgang. Ook kan zich een grasaartje in de gehoorgang bevinden. Oorontstekingen zijn een veel voorkomend probleem bij de hond. De hond schudt met de kop, krabt aan het oor en piept van de pijn. Wanneer U in het oor kijkt is de uitwendige gehoorgang vies, er zit veel donkerbruin oorsmeer in en het oor ruikt onaangenaam. Ook kan de uitwendige gehoorgang rood zijn maar ook het oor zelf de inwendige gehoorgang is meestal vies en rood. Af en toe zien we bij honden een middenoorontsteking. Het risico van het vele schudden van de kop en het krabben is een bloedoor. U ziet een enorme zwelling van de oorschelp. In dit geval gaat U direkt naar de dierenarts, het oor moet door de dierenarts behandeld of geopereerd moet worden 10 dagen na het ontstaan. Dit is belangrijk om het bloedvat in het oor goed te kunnen laten genezen, anders kan er een verschrompeling van de oorschelp ontstaan.
Sommige rassen hebben er wel erg veel last van oorontsteking , vooral honden met “hangoren” De oorschelpen, die bij deze rassen vaak sterk behaard zijn, kunnen de gehoorgang afsluiten waardoor er weinig zuurstof en frisse lucht in de oren kan komen. U merkt het als uw hond schudt met de kop en krabt aan het oor. Soms is de oorontsteking erg pijnlijk en houdt het dier de kop scheef. Door de oorontsteking is de huid van de gehoorgang ontstoken en verdikt. De gehoorgang wordt daarmee dus wat nauwer en het oorsmeer kan moeilijk weg. Oormijt is een belangrijke oorzaak voor oorontstekingen. Veel pups hebben er last van. De mijten leven van oorsmeer. Ze veroorzaken enorme jeuk en zijn zo klein dat ze met het blote oog moeilijk zijn waar te nemen. Bij de dierenarts is het gemakkelijk vast te stellen of het om een besmetting van oormijt bij de hond gaat. Daarnaast zijn er verschillende soorten bacteriën en gisten die ook graag in de gehoorgang leven en daar voor problemen zorgen. Vreemde  'voorwerpen' in de gehoorgang kunnen ook problemen veroorzaken. Bij honden die veel zwemmen is de kans op een bacteriële infektie groter.

Bestellen
 

 
           
        sitemap  

    Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 14 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen.  le Dogue du Tour de Force, Profizon. 
         Ontwerp
Piece of Cake webdesign.