Home     Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact     Leveringsvoorwaarden         

Glucosamine complex voor honden, en chondroitine voor de hond van de Groene Os
Direkt homeopathische produkten bestellen
Over Homeopathie
Wondverzorging
Allergie
Gewrichten
Glucosamine
Spieren en energie
Omega 3-6-9
Spijsvertering
Weerstand & Infectie
Huid- en Vachtproblemen
Hotspot
Eczeem
Wondbehandeling
Vlooien & Wormen
Luchtwegen
Angst en Nervositeit
Geslachtsdrift
Voortplanting
Blaas en nieren
Verzorging van de ogen
Verzorging van de oren
Verzorging van de vacht
EHBO-Reiskit
Vuurwerkangst
De producenten van
Homeopatische middelen
Volledig artikel
darmproblemen
Volledig artikel
Vetramil honingzalf
Volledig artikel
Artrose Artritis
Volledig artikel allergie
Volledig artikel huidproblemen
en vachtproblemen
Volledig artikel spieren
en gewrichten
Links
 
 
 
 
 

Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts!    Bestellen

Puur Natuur Glucosamine compleet
Indicaties

Bij gewrichtsaandoeningen zoals: artrose (gewrichtsslijtage), stijve gewrichten, artritis (gewrichtsontsteking), en startkreupelheid. Voor herstel na gewrichtsoperaties en verzwakt bindweefsel. Voor honden ter ondersteuning bij spondylose, elleboog-, en heupdysplasie.

Glucosamine- en ChondroÔtinesulfaat: zijn in dit product aanwezig in een goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen, de opbouw van bindweefsel en de bestrijding van ontstekingsprocessen in de gewrichten. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, ze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, wat de beweging versoepelt. Magnesiumcitraat: is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt spierontspannend. MSM (methylsulfonylmethaan): is een essentiŽle voedingsstof voor de gewrichten. Het zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroÔtinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen. Bovendien heeft het een pijnstillende werking. Mangaan en Koper: maken deel uit van verschillende enzymen, welke van belang zijn bij bindweefsel- en botvorming. Koper werkt bovendien weefselbeschermend bij langdurige ontstekingen, zoals artritis, doordat het deel uitmaakt van een antioxidantcomplex. Vitamine B3: vermindert de klachten van gewrichtsontsteking, geeft energie en zorgt voor een gezond zenuwstelsel. Boswelia serrata, Ribes Nigrum en Salix Alba: werken pijnstillend en remmen ontstekingen. Urtica dioica: verbetert de (gewrichts)stofwisseling, waardoor schadelijke afvalstoffen beter worden uitgescheiden en het herstel wordt versneld.
Dosering en toepassing:
Tenzij arts/therapeut anders voorschrijft:
2 keer daags : Hond
< 10 kilo    1/4 maatschep
10-25 kilo   1/2 maatschep
> 25 kilo    1 maatschep
Na vermindering van de klachten kan worden volstaan met ťťn keer daags toedienen.

Toedienen: kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Gebruik tijdens dracht en lactatie in overleg met arts/therapeut.
Dit middel bij acute artrose/artritis met pijn combineren met Puur Veg of NML Omega-3.
Klik hier voor de volledige beschrijving...
 


        Bestellen
Puur Omega-3 nieuw!
Bij gewrichtsproblemen en vachtproblemen.
Geschikt voor:
Hond
Samenstelling:
Omega-3 olie is een zuivere visolie met een hoog gehalte aan EPA en DHA voor alle diersoorten, en bevat
per ml 161 mg EPA, 108 mg DHA, Vit E.
Binnenkort de volledige productinformatie!
Indicatie(s):

E
igenschappen per ingrediŽnt:  
Immuunversterkend:

Dosering en toepassing:

Puur Omega-3 is zeer goed te combineren met Puur Glucosamine Klik hier!
Puur Omega-3 is zeer goed te combineren met Puur Spieropbouw
Klik hier!
        Bestellen
  


Puur Veg Omega
Bij een gezonde huid en vacht, soepele beweging, energie en geestelijke stabiliteit.
Geschikt voor: Mens, Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
Samenstelling: Lijnzaadolie, Pompoenpitolie, Olijfolie, Tarwekiemolie, Teunisbloemolie, Borage-olie en natuurlijke Vitamine E (d-alpha-tocopherol).
Indicatie(s):
Dit product wordt geadviseerd voor:

*een gezonde en glanzende vacht: bij een doffe vacht, breekbaar haar of overmatig verharen
*een gezonde huid: bij een droge en schilferige huid
*soepele beweging: bij artrose, heupdysplasie, spondylose en rugproblemen
*energie: bij lusteloosheid of een dip na zware inspanning
*geestelijke stabiliteit: bij onzekerheid of irritatie
*ouderdomsklachten, bij stijve spieren, huid- en vachtproblemen (Vooral droge en schilferige huid of  
  erge verharing), slecht mesten, slechte spijsvertering, tekort aan energie, slechte bloedsomloop.

PUUR VEG Omega helpt bij het reinigen van het vatenstelsel, soepel maken van spieren en gewrichten en draagt bij aan een goede conditie van huid en vacht. Heeft een positieve werking op de urinewegen en werkt ontgiftend (op de darmen). Zorgt voor extra energie en gaat verzuring tegen.

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft:
De optimale dosering is 1 x daags:
Hond   2-4 theelepels
1 eetlepel bevat circa 15 ml
1 theelepel bevat circa 1,5 ml

Toediening

PUUR Veg Omega kan over het voer gegeven worden.
Hoe lang duurt de behandeling met dit product?
PUUR Veg Omega kan dagelijks worden gegeven voor onbepaalde tijd. Deze vetzuren behoren tot de basissuppletie voor gezonde dieren.

Bewaren

Vanwege de hoge kwaliteit aan meervoudig onverzadigde vetzuren is de kans goot dat de olie door contact met licht en lucht, ranzig wordt. PUUR Veg Omega moet daarom na opening donker en koel (3-10įC) worden bewaard, bij voorkeur in de koelkast.
Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.


 
 
               
           
               
  Puur Natuur Glucosamine compleeet voor honden
De belangrijkste functie van glucosamine complex voor de hond is het aanmaken van proteoglycanen. Deze proteoglycanen vormen, samen met water, het meest belangrijke bestanddeel van de gewrichtsvloeistof, die de gewrichten en het kraakbeen soepel laat bewegen. Het Glucosamine Complex  bevat een complete combinatie van elkaar aanvullende stoffen:
Glucosamine sulfaat

Glucosamine sulfaat is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefselstructuren in het lichaam van honden . Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van banden, gewrichten, kapsels en huid en stimuleert de aanmaak van kraakbeen. Daarnaast is het een bouwsteen van smeervloeistoffen in de gewrichten, slijmvliezen en het oog. Ook heeft het ontstekingswerende eigenschappen, het blokkeert ontstekingsbevorderende mediatoren. Naar de positieve werking van glucosamine sulfaat is al veel onderzoek gedaan (zie referenties)
ChondroÔtinesulfaat
De werking van het glucosamine sulfaat komt het beste tot uiting in combinatie met chondroitinesulfaat. Chondroitine sulfaat is een van de belangrijkste bestanddelen van kraakbeen, banden en botten. Het gaat de afbraak van kraakbeen tegen en dient tevens als bouwsteen voor nieuw kraakbeen. Ook verhoogt dit sulfaat het gehalte aan hyaluronzuur, wat als smeermiddel werkt in de gewrichten. Daarnaast blokkeert het enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van kraakbeen. De Groene Os maakt gebruik chondroitinemoleculen met een zeer laag moleculair gewicht, wat de opname groter dan 90% maakt. Veel merken gebruik maken van minder goed opneembare sulfaten. Calcium & Magnesiumcitraat Naast glucosamine- en chondroitinesulfaat bevat het Glucosaminecomplex van de Groene Os calcium- en magnesium in citraatvorm, welke een goede bouwsteen vormen voor de botten en gewrichten. Ook het bindweefsel maakt hier voor zijn opbouw gebruik van. Magnesium werkt tevens ontspannend op de spieren van de hond en biedt daardoor verlichting bij pijn. De Glucosamine van de Groene Os bevat een organische calcium- magnesium verbinding wat het lichter verteerbaar en daarmee makkelijk opneembaar maakt. Doordat deze organische verbindingen lichaamseigen zijn, vormen ze tevens geen belasting voor de hond.
MSM

Methyl Sulfonyl Methaan, oftewel MSM is een organische zwavel en leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen in het lichaam. Deze verbindingen zijn nodig voor de aanmaak van collageen en keratine en helpen tevens bij de opbouw van het kraakbeen. Samen met Magnesiumcitraat bevordert het de celstofwisseling. Ook heeft het een pijnstillend effect op de spieren en gewrichten en gaat het ontstekingen tegen.

Puur Natuur glucosamine compleet
Eigenschappen per ingrediŽnt:

- Glucosamine
(als glucosaminesulfaat 2 KCl): Dit is de goed opneembare vorm van glucosamine en is belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen, de opbouw van bindweefsel en de bestrijding van ontstekingsprocessen in de gewrichten. Het is een belangrijke bouwstof voor en stimuleert de productie van proteoglycanen, collageen en hyaluronzuur. Dit zijn de belangrijkste bestanddelen van kraakbeen en synovia (gewrichtsvloeistof), welke zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, zodat er soepel bewogen kan worden.
- ChondroÔtinesulfaat:
is de meest voorkomende glycosaminoglycaan in het kraakbeen en bindweefsel. Glycosaminoglycanen maken onderdeel uit van de proteoglycanen, welke belangrijk zijn voor de veerkracht van het gewrichtskraakbeen. ChondroÔtinesulfaten zijn dus bouwstoffen voor de synthese van gezond kraakbeen. 
- Methylsulfonylmethaan
(MSM): is een essentieel nutriŽnt voor gewrichtsweefsel, waar het de bindweefselmatrix van kraakbeen, pezen en ligamenten in vorm houdt. MSM is nodig voor de vorming van chondroÔtinesulfaten, de bouwstenen van het kraakbeen. Ook heeft het een pijnstillende werking.
- Calciumcitraat:
is belangrijk bij de botopbouw, het reguleert de zuur/base balans in het bloed, welke van essentieel belang is voor een goede botstofwisseling. Stress verhoogt de behoefte aan Calcium.
- Magnesiumcitraat: is belangrijk voor stevigheid van de botten en werkt spierontspannend.
- Seleniummethionine: is een belangrijke antioxidant, het vermindert chronische ontstekingsprocessen, bevordert het herstel en vermindert de kans op complicaties na een operatie. De absorptie van deze vorm van selenium is vrijwel 100%.

Bij supplementering gedurende langere tijd is het van belang te letten op de verhouding IJzer:Zink: Mangaan: Koper = 7:7:1:1

- IJzer
(als ferrofumaraat): werkt regulerend op alle stofwisselingsprocessen. IJzer is nodig voor de resynthese van bindweefsel tijdens herstel. De chemische vorm van IJzer in dit supplement kan goed worden geabsorbeerd.
- Zink
(als zinkcitraat): Heeft een synergistische (stimulerende) werking op de kraakbeensynthese.
- Mangaan
(als mangaancitraat): maakt deel uit van verschillende enzymen, in het bijzonder glycosyltransferases. Deze zijn belangrijk voor de aanmaak van glycosaminoglycanen in het kraakbeen. Als er teveel fosfor zit in de voeding, dan wordt de opname van Mangaan verstoord.
- Koper
(als kopergluconaat): koper is een essentieel bestanddeel van diverse enzymen, waaronder enzymen welke van belangrijk zijn bij bindweefsel- en botvorming. Ook werkt koper weefselbeschermend het is namelijk een belangrijke bouwstof van het antioxidantenzym SOD dat weefsel beschermt tegen de gevolgen van langdurige ontsteking, zoals bij artritis.
- Boswelia serrata
(wierookboom): werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Bosweliazuren  binden zich aan het enzym, 5-lipoxygenase (LOX), dat leukotriŽnen produceert. LeukotriŽnen worden verantwoordelijk gehouden voor het in stand houden van chronische ontstekingen. Boswelia remt de productie van leukotriŽnen waardoor de ontsteking wordt verminderd.
- Harpagophytum procumbens
(Duivelsklauw): bevat iridoide glycosiden en fenolzuren. Dit werkt zeer sterk ontstekingsremmend en pijnstillend, deze werking is aangetoond door middel van wetenschappelijk onderzoek.
- Zingiber officinale
(Gember): Versterkt het immuunsysteem door herstel van de eicosanoiden balans. Hierdoor werkt de Zingiber ontstekingsremmend en pijnstillend zonder schadelijke bijwerkingen aan het maagdarmkanaal.

 
               
     
    Alle informatie die op vitamine-hond.com wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan
    gezondheidsklachten van de hond, behandeling van gezondheidsklachten en beschrijving van
    producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het
    advies van uw dierenarts. De informatie op Vitamine-hond.com is niet bedoeld als diagnose van
    gezondheidsproblemen van uw hond.
De producten van Vitamine-hond.com zijn bedoeld ter
    ondersteuning van het proces van genezing. Indien uw huisdier ziek is raden wij u aan eerst
    uw dierenarts te raadplegen voor een correcte diagnose.
Voordat u via Vitamine-hond.com
    gekochte producten gebruikt, dient u eerst het doseringsadvies voor uw hond en de
    beschrijving per product aandachtig door te lezen.
   
   
               
    Kijk ook eens bij de volgende onderwerpen van Vitamine-Hond.com:
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, ChondroÔtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Gezonde voeding honden
   
    Sportieve hondenartikelen Outdoor artikelen voor de Hond
Sportieve hondenartikelen, overzicht hondenrugzak, hondenrugzak approach pack, hondenrugzak palisades pack, zwemvest collectie vor de hond, k-9 hondenzwemvest, overzicht collectie hondenschoentjes, hondenschoentjes bark'n boots Grip trex, hondenschoentjes bark'n boots skyliner, hondensokjes, overzicht hondenjacks, k-9 hondenjack, koelvest voor de hond, reflecterend hondenvest, overzicht hondentuigen en hondenlijnen, hondenharnas, flex hondenlijn, hondenlijn met handvat, overzicht honden halsbanden, ruff wear halsband, veiligheidslampje voor de hond, politiehonden uitgerust met bark'n boots Grip Trex hondenschoentjes
   
    sitemap  

         Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 13 november 2013  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen. Sportieve hondenartikelen, outdoor artikelen voor de hond.
  le Dogue du Tour de Force, Profizon. Ontwerp
Piece of Cake webdesign.