Home     Vitamines voor Honden     Sportieve Hondenartikelen     Contact     Leveringsvoorwaarden         

Homeopatische geneesmiddelen voor de Hond
 
Direkt homeopathische produkten bestellen
Over Homeopathie
Wondverzorging
Allergie
Gewrichten
Glucosamine
Spieren en energie
Omega 3-6-9
Spijsvertering
Weerstand & Infectie
Huid- en Vachtproblemen
Hotspot
Eczeem
Wondbehandeling
Vlooien & Wormen
Luchtwegen
Angst en Nervositeit
Geslachtsdrift
Voortplanting
Blaas en nieren
Verzorging van de ogen
Verzorging van de oren
Verzorging van de vacht
EHBO-Reiskit
Vuurwerkangst
De producenten van
Homeopatische middelen
Volledig artikel
darmproblemen
Volledig artikel
Vetramil honingzalf
Volledig artikel
Artrose Artritis
Volledig artikel allergie
Volledig artikel huidproblemen
en vachtproblemen
Volledig artikel spieren
en gewrichten
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ga naar onze mobielvriendelijke webshop
Hondenartikelen.com klik hier!

   

Homeopathie voor honden Bron: NML Health

Ook honden zijn wel eens ziek. Al zorgen we nog zo goed voor ze. Bij Vitamine-Hond.com vinden we dat we honden zoveel mogelijk moeten helpen om zelf weer gezond te worden.  Daarom gaan we uit van de principes van de homeopathie. Homeopathische geneesmiddelen stimuleren het natuurlijk vermogen van honden tot zelfherstel. Dat geldt voor de mens, het geldt evenzeer voor honden.

Bestellen in onze nieuwe webshop! Klik hier


 
    Het zelfherstellend vermogen van honden is groot.  Als tijdens of na het gebruik van een geneesmiddel het genezingsproces niet goed genoeg verloopt, raadpleeg dan uw dierenarts. Ook als u twijfelt over de aard van een ziekte of de ernst van de situatie: neem het zekere voor het onzekere, ga naar uw dierenarts.

Hoe werken homeopatische / fytotherapeutische geneesmiddelen?

Homeopathische geneesmiddelen worden voor een groot deel in het honden lichaam opgenomen via het schone mondslijmvlies. Daarom is het beter om ze niet tegelijk met het eten te geven. Het beste is om het middel minstens een half uur voor of na het eten te geven, bijvoorbeeld op een klein stukje brood of met wat water. De druppels smaken naar alcohol en omdat honden dat vies vinden, kunt U die niet puur geven. Tabletjes of korrels kunt u eventueel wel direct geven. Probeer de tabletjes zo min mogelijk aan te raken en doe dat in ieder geval met schone handen. De dosering van de middelen staat op de bijsluiter, of de dierenarts vertelt u deze. U kunt homeopathische middelen voor honden het best koel en donker bewaren.

De hond kan op verschillende manieren op de behandeling met homeopathische geneesmiddelen reageren:

  1. Uw hond knapt direct op. U kunt stoppen met het toedienen van het homeopatisch geneesmiddel als de klachten geheel zijn verdwenen.
  2. Uw hond wordt zieker en de klachten verergeren. U moet stoppen met het middel en contact opnemen met een (homeopathisch) dierenarts. Het kan zijn dat uw dier erg gevoelig reageert op het geneesmiddel; de dosering moet dan worden aangepast door de arts.
  3. De toestand de hond verandert niet. Dit kan zijn omdat het geneesmiddel niet het juiste is, of omdat een homeopathische behandeling van uw hond onvoldoende is.

Als uw hond drachtig is, kunt U de meeste homeopathische middelen toch gebruiken. Er staat er een waarschuwing in de bijsluiter als u het middel niet bij dracht mag toedienen. Indien uw hond allopatische geneesmiddelen ( geneesmiddelen uit de reguliere diergeneeskunde ) krijgt en u wilt uw hond  ook homeopathische geneesmiddelen geven, dan mag u nooit zomaar stoppen met de oude medicijnen. Overleg altijd met uw dierenarts. Wanneer dezelfde klachten regelmatig terugkomen bij uw hond kunt u ook beter contact opnemen met een dierenarts.

Homeopathie voor honden en Reguliere Diergeneeskunde
Allopathie is de term die gebruikt wordt om de reguliere geneeskunde aan te duiden, zoals studenten die nu op de universiteit leren. De (dieren)arts geeft een middel dat de klacht van de zieke tegengaat of onderdrukt. Bij koorts geeft hij bijvoorbeeld een koortsremmend middel. De voordelen van allopathische geneesmiddelen zijn dat het middel meestal snel begint te werken en snel resultaat geeft. Voorbeelden daarvan zijn: pijnstillers zoals Rimadyl, antibiotica of een operatie.

Toch zijn er ook nadelen aan deze middelen: de ziekteverschijnselen bij honden worden vaak onderdrukt waardoor het ziekteproces als het ware wordt verhuld. Wanneer er dan gestopt wordt met de geneesmiddelen kunnen de ziekteverschijnselen terugkeren. Ook komt het wel voor dat een verschijnsel onderdrukt wordt, maar dat er dan een ander ziekteverschijnsel ontstaat. De hond krijgt bijvoorbeeld eerst eczeem en na behandeling van het eczeem ontstaan astmatische klachten. Dat komt omdat de eczeem wel weg is, maar de veroorzaker van de ziekte nog steeds in het lichaam aanwezig is. Die zoekt dan een andere uitweg uit het honden lichaam. Een ander nadeel van allopatische geneesmiddelen is dat sommige ervan ernstige bijwerkingen hebben.

Het grootste verschil tussen allopathie en homeopathie is, dat bij allopathie (de reguliere diergeneeskunde) vooral naar de ziekte van de hond wordt gekeken. Het orgaan (bijvoorbeeld de lever) of de cellen (bijvoorbeeld bij tumoren) die ziek zijn, staan centraal. Naar andere delen of eigenschappen van de zieke hond kijkt de arts niet. Voor de diagnose zoekt de dierenarts naar een afwijking in het lichaam die hij kan vaststellen. Door bijvoorbeeld bloedonderzoek te doen ontdekt de arts een zieke lever, die hij dan verder behandelt. De medicijnen zijn dan alleen bedoeld voor het bestrijden van de ziekte aan de lever, niet voor het gezond maken van de gehele hond.
De homeopathie gaat ervan uit dat alle symptomen van de zieke hond samenhang hebben. Dus een huidontsteking heeft ook te maken met andere eigenschappen van de zieke, de gehele hond is belangrijk. Lichaam en geest horen bij elkaar en worden samen behandeld. Dus behalve naar de zieke lever kijkt de homeopaat ook naar andere klachten of eigenschappen van honden en hiermee houdt hij rekening tijdens de behandeling. De gehele hond staat centraal in plaats van alleen het zieke deel.

Een zeer belangrijke term in de homeopathie is het begrip 'levenskracht'. Met levenskracht wordt bedoeld: het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Denk aan het vermogen van het lichaam om bijvoorbeeld een wondje zelf weer te genezen. Deze levenskracht houdt de gezonde hond in evenwicht. Bij zieke honden zijn het evenwicht en de levenskracht verstoord. De ziekteverschijnselen zijn een uiting van de verstoorde levenskracht.

Doel van de homeopathie is deze levenskracht te stimuleren zodat het lichaam wordt aangezet tot zelfgenezing.

Homeopathie en fytotherapie

Tegenwoordig neemt de belangstelling voor alternatieve geneeswijzen sterk toe, voor zowel de genezing van mensen als honden. Voor deze tendens zijn verschillende redenen te geven. Zo kan de moderne diergeneeskunde niet alle klachten genezen, of de bijwerkingen van het medicijn blijken te ernstig te zijn. Homeopathische diergeneesmiddelen kunnen dan een goede aanvulling zijn. De begrippen homeopathie en fytotherapie worden vaak door elkaar gehaald. Een korte uitleg maakt het verschil tussen beide geneeswijzen duidelijk.

Fytotherapie is een behandeling met plantaardige middelen en wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Vanaf het begin der tijden gebruiken mensen al geneeskrachtige planten, vooral in de Middeleeuwen waren deze populair. Tegenwoordig groeit de belangstelling voor geneeskrachtige planten en hun gebruik weer. Een kruid kan bijvoorbeeld worden gebruikt als thee, als tinctuur of er wordt een omslag voor een zere plek van gemaakt. De stoffen uit deze kruiden zijn niet verdund en zijn meestal bedoeld voor een bepaalde klacht, bijvoorbeeld eucalyptus om makkelijker te kunnen ademhalen bij verkoudheid of kamillethee als rustgevend middel.

Homeopathische geneesmiddelen kunnen van plantaardige grondstoffen gemaakt zijn, maar ook van mineralen, dierlijke producten of chemische stoffen. Bij homeopathie wordt het uitgangsmateriaal altijd gepotentieerd (verdund en geschud). Bovendien kijkt een homeopaat naar het totaalbeeld van de zieke. 

   
                   
         
   
Alle informatie die op vitamine-hond.com wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan
     gezondheidsklachten van de hond, behandeling van gezondheidsklachten en beschrijving van producten,
     dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw
     dierenarts. De informatie op Vitamine-hond.com is niet bedoeld als diagnose van gezondheidsproblemen
     van uw hond.
Vitamine-hond.com is niet aansprakelijk voor eventuele schade ontstaan door het verkeerd
     inzetten of aanraden van op de website genoemde producten of informatie.
De producten van Vitamine-
     hond.com zijn bedoeld ter ondersteuning van het proces van genezing. Indien uw huisdier ziek is raden
     wij u aan eerst  uw dierenarts te raadplegen voor een correcte diagnose.
Voordat u via Vitamine-hond.
     com gekochte producten gebruikt, dient u eerst het doseringsadvies vitamines voor uw hond en de
     beschrijving per product aandachtig door te lezen.
Bij het gebruik van een hondenartikel dient de
     handleiding (mits van toepassing) bij het product in acht te worden genomen. Bij twijfel over de
     gezondheidstoestand, capaciteiten en conditie van uw hond dient u uw dierenarts te raadplegen. De
     genoemde gewichten,  maten en  aanbevelingen van hondenartikelen genoemd in de website van
     Vitamine-hond.com zijn uitsluitend als indicatie bedoeld. Hieraan kunnen in geen geval rechten worden
     ontleend.

   
       
                   
    Kijk ook eens bij de volgende onderwerpen van Vitamine-Hond.com:
Vitamine-hond en voeding, Direkt vitamines bestellen voor de Hond, Direkt vitamines bestellen voor de Mens, Waarom Vitamines?,
Vitamine A
,
Vitamine B,Vitamine C, Vitamine E, Doseringsadvies hond 5-70 kg., Doseringsadvies per kg. lichaamsgewicht hond, Mineralen, Chlorella, Kelp, Chondroïtine , Glucosamine, Probiotica,
Huid- en vachtproblemen gewrichtsproblemen, Heupdysplasie, Elleboogdysplasie, Spijsvertering, Vruchtbaarheid, Lusteloosheid, Stress, Anti-veroudering, Weerstand, Loopsheid, Contact, Links,Leveringvoorwaarden, Homeopathie voor Honden, Gezonde voeding honden
   
    Sportieve hondenartikelen Outdoor artikelen voor de Hond
Sportieve hondenartikelen, overzicht hondenrugzak, hondenrugzak approach pack, hondenrugzak palisades pack, zwemvest collectie vor de hond, k-9 hondenzwemvest, overzicht collectie hondenschoentjes, hondenschoentjes bark'n boots Grip trex, hondenschoentjes bark'n boots skyliner, hondensokjes, overzicht hondenjacks, k-9 hondenjack, koelvest voor de hond, reflecterend hondenvest, overzicht hondentuigen en hondenlijnen, hondenharnas, flex hondenlijn, hondenlijn met handvat, overzicht honden halsbanden, ruff wear halsband, veiligheidslampje voor de hond, politiehonden uitgerust met bark'n boots Grip Trex hondenschoentjes
   
                   
              sitemap

         Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 26 juli 2016  © 2006 -www.vitamine-hond.com. Vitamine en homeopathie voor de hond, organische voedingssupplementen voor honden
          van alle rassen,  ziekte en aandoeningen van de hond behandelen met vitaminen en homeopatische geneesmiddelen. Sportieve hondenartikelen, outdoor artikelen voor de hond.
 le Dogue du Tour de Force, Profizon. Ontwerp
Piece of Cake webdesign.